środa, 17 czerwca 2015

Polędwiczka z pomidorami i fasolką




260g polędwiczki wieprzowej
200g fasolki szparagowej żółtej
400g pikantnych krojonych pomidorów z papryczką chili (1 puszka)
1 cebula
olej do smażenia
garść posiekanej natki pietruszki
przyprawy wg.uznania
sól,pieprz świeżo mielony,papryka słodka w proszku,maggi w płynie

Z fasolki odcinamy koncówki,myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości,odcedzamy  -studzimy i kroimy na drobniejsze kawałki
Umytą,osuszoną polędwiczke kroimy w plastry ok.1,5cm, delikatnie rozbijamy dłonią.
Każdy kawałek mięsa solimy,oprószamy pieprzem i papryką.
W rondlu,lub w głębszej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą.Smażymy całość do lekkiego zwiędniecia cebuli.
Następnie dodajemy,fasolkę, pomidory z puszki,doprawiamy jeszcze solą,maggi,mieszamy.Dorzucamy natkę pietruszki i jeszcze całość chwilę podgrzewamy i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionym makaronem np. spaghetti.
Smacznego :)