wtorek, 20 stycznia 2015

Udka z piekarnia w sosie warzywnym






Raczej nie używam gotowych sosów,ale tym razem użyłam sosu warzywnego Barilla 
i to był trafiony pomysł :) 

Potrzebujemy:

3 udka z kurczaka
300ml sosu ze słoika warzywnego Ja miałam Barilla( skład: sos pomidorowy,bakłażan,cukinia,marchewka,cebula,seler itp.)
sól,pieprz wg.uznania
olej do wysmarowania naczynia

Udka przekroić każde na pół.
Umyć,osuszyć i porządnie natrzec solą i pieprzem.
Gotowe porządnie wysmarować sosem .
Przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego,dołożyc resztę sosu po całości. Przykryć folią aluminiową i piec w 180*C przez 1 godzinę.
Po tym czasie wyjąć,przemieszać i jeszcze chwilkę zapiekać.
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego . . .