sobota, 24 maja 2014

Sałatka z młodej kapusty z olejem rzepakowym




Mój pierwszy filmik,prosze wybaczyć jak cos nie wyszło ;) Córcia podczas nagrywania się bardzo stresowała ;))








2 duże garście grubo pokrojonej kapusty

2 małe pomidory pokrojone w ósemki

kilka rzodkiewek pokrojonych jak lubimy

1/3 papryki pokrojonej w paseczki

100g wedzonego łososia również pokrojonego w paski

pół czerwonej cebuli posiekanej w piórka

dodatkowo: sól morska,pieprz czarny,olej z dodatkiem bazylii i czosnku

Kapustę przekładamy do większej miski,delikatnie ją solimy i pieprzymy. Całość mieszamy.

Na talerzu układamy kapustę i resztę składników.Kolejność nie ma znaczenia.

Kropimy olejem smakowym i podajemy.

Smacznego . . .

Wierzch sałatki możemy jeszcze dodatkowo sobie doprawić sola i pieprzem...
Z podanych składników wychodzi 2 porcje.

„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zawsze jest zawsze obecny w mojej kuchni. Jest najlepszym tłuszczem zdrowym , zawiera wiele witamin i mikroelementów , świetny do smażenia. Używam go do surówek na surowo.Bez niego nie zaczynam przygotowań"