niedziela, 15 września 2013

Dorsz z marchewką i groszkiem





Dzisiaj zapraszam na rybkę.
Mrożony dorszyk mrożony nie jest tak wyśmienity jak świeży ale nawet było smacznie :)


Dorsz z marchewką i groszkiem

450g filetów z dorsza (po rozmrożeniu i odsączeniu)
250g marchewki z groszkiem (z mrożonki)
sok z połowy cytryny
1 mały pęczek natki pietruszki
masło do wysmarowania blaszki
sól morska,pieprz świeżo mielone wg.uznania

Marchewkę z groszkiem zalewamy wodą z odrobiną soli i gotujemy aldente - odcedzamy na durszlaku.

Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy ugotowane warzywa.Na nie układamy filety ryby.Całość kropimy cytryną,solimy,pieprzymy i posypujemy drobno posiekana natka pietruszki.
Nakrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C na 15 minut i gotowe.
Podajemy z ulubionymi dodatkami...
SMACZNEGO :)

Pozdrawiam serdecznie życząc miłej niedzieli :)