piątek, 6 września 2013

Wątróbka z cebulką i szpinakiem





Szpinak,wątróbka i cebula = pysznie :)

Wątróbka z cebulką i szpinakiem

400g wątróbki drobiowej
szpinak (u mnie mrożony) 3 kulki ale mozna a nawet trzeba dodać więcej
1 cebula pokrojona w pół krążki
1 kostka czosnkowa
1 łyżka masła
olej do smażenia
sól morska,pieprz świezo mielone wg.uznania

Wątróbkę,myjemy,usuwamy błonki i odsączamy na reczniku papierowym. Solimy i pieprzymy z każdych stron.

Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy szpinak i kostkę czosnkową.Dusimy do całkowitego odmarzniecia szpinaku i odparowania płynu.Przekładamy na talerz.

Tę samą patelnię wycieramy ręcznikiem papierowym,wlewamy olej i smażymy wątróbkę z cebulką.

Jak wątróbka i cebula już są gotowe dodajemy wcześniej przygotowany szpinak. Całość jeszcze smażymy na wolnym ogniu mieszając parę minut i możemy podawać...

Moje małe ZOO

Witajcie.

Poznajcie moje kochane futrzaki :)
Dwóch niestety już ze mną nie ma :(
Ale drugie dwie baryły są (dwa czarno-białe) Kasia i Arbuz.
Raz się biją,raz przytulają,cmokają.Nie można się z nimi nudzić ^_^

Kocham jeeeeee !!!!

Może filmik niezbyt piękny,ale pamiątkę mam :)