niedziela, 11 sierpnia 2013

Brotola w panierce kukurydzianej






Pierwszy raz jadłam tę rybę i powiem krótko-jest przepyszna i ma delikatne białe mięso,jej tuszki są grube i soczyste - - -Polecam !!!


Brotola w panierce kukurydzianej

3 tuszki Brotoli
1 jajko kurze surowe
mąka kukurydziana do panierowania
olej do smażenia
Przyprawy:
sok z połowy cytryny,przyprawa fish masala,sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania,oprócz cytrynki.

Rozmrożone tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Moje nie miały łusek.Ale jeśli ktos trafi że są to łuski usuwamy.

Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami.
 (tak jak pisałam przyprawy wg.uznania)

Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe.
Podajemy z czym kto lubi :)