poniedziałek, 15 lipca 2013

Jajecznica z cukinią i pieczarkami



Zapraszam na pyszną i prostą jajecznicę :-)

4 duże jajka kurze
1 mała cienka cukinia
3 duże pieczarki
1 łyżka masła
sól do smaku
szczypiorek do dekoracji

Umytą i osuszoną cukinię kroimy w drobną kosteczkę.Oczyszczone pieczarki kroimy w pół plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pieczarki z cukinią.Lekko solimy i smażymy często mieszając do odparowania płynu jaki sie wytworzył.
Do miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy.Gdy z  cukini i pieczarek odparuje płyn wlewamy masę jajeczną.Mieszając smażymy do ścięcia się jaj (konsystencja jajecznicy ma być jaka lubimy).Podajemy posypaną szczypiorkiem z ulubionym pieczywem . . .