niedziela, 23 czerwca 2013

Tymiankowy halibut = sie niebo w gębie



Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY







Jedzmy ryby bo są zdrowe i pyszne !!!!
Polecam wszystkim smakoszom ryb  bo halibut smakuje wyśmienicie :-)

Na 4 porcje:

350g fileta z halibuta
2 -3 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku
sok z dwóch plastrów cytryny
sól morska i pieprz kolorowy świeżo mielony wg.uznania
masło do wysmarowania blaszki

Rybę dzielimy na cztery równe części i przekładamy do blaszki wysmarowanej masłem.
Porcje ryb kropimy sokiem z cytryny,solimy,pieprzymy i posypujemy tymiankiem.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C (grzanie góra) 20 minut i gotowe.
Podajemy od razu po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami . . .