poniedziałek, 10 czerwca 2013
Pstrąg łososiowy w pomidorach
Dzisiaj zapraszam na pysznego pstrąga łososiowego w pomidorach.
Polecam to danie dla smakoszy . . . .
Pstrąg łososiowy w pomidorach
2 filety pstrąga łososiowego (ja miałam 280g)
1 puszka pomidorów krojonych z puszki
1/2 młodej niewielkiej cukini
1 mała czerwona papryka
1 duży ząbek czosnku
masło do wysmarowania formy
sól,pieprz,przyprawa do ryb wg.uznania
Z ryby usuwamy skórę,płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem-odstawiamy.
Do miski wlewamy pomidory,dodajemy startą cukinię na średnich oczkach,paprykę pokrojona w kosteczkę i przeciśnięty przez praskę czosnek.Całość doprawiamy solą i pieprzem-mieszamy.
Do wysmarowanej masłem formy wrzucamy połowę pomidorów.Na nie kładziemy porcje filetów.Delikatnie je solimy,pieprzymy i oprószamy przyprawą do ryb.
Na filety dodajemy resztę masy pomidorowej,zakrywamy i pieczemy w piekarniku 180*C przez 30 min (tyle czasu dlatego żeby papryka nam lekko zmiękła)
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika rozkładamy na talerze i podajemy z czym kto lubi.Smacznego . . .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
tak podanego pstrąga jeszcze nie jadłam, zapowiada się świetnie.
OdpowiedzUsuńAgabi jest pyszny dzięki :)
OdpowiedzUsuńTo ja się wpraszam na taką rybkę;)
OdpowiedzUsuńZapraszam Magduś :)
OdpowiedzUsuńIdealnie, mam wszystkie składniki, będzie obiad. Pozdrawiam. Ewa
OdpowiedzUsuń:) oby smakowało.
Usuń