niedziela, 19 lutego 2012

Wątróbka z cebulką w sosie własnym


 Co tu dużo pisać ?

Tanio,szybko i smacznie....

400g wątróbka drobiowa
2-3 duże cebule
3 łyżki olej do smażenia
3 łyżki mąka(np.tortowa)
1/3 szklanka wody (przegotowana)
1 łyżeczka papryka czerwona w proszku
sól,pieprz(wg.uznania)

Wątróbkę myjemy i oczyszczamy z błonek.Cebulę obieramy i kroimy w pół krążki.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy wątróbkę,posypując ją mąką.Podsmażamy ją z każdej strony po kilka chwil.Następnie dodajemy cebulę i posypujemy papryką,solą oraz pieprzem.Delikatnie całość mieszamy.Dodajemy wodę i dusimy do miękkości cebuli.

Podajemy np.z pieczywem :-)