PRZYGOTOWANIE:
Żołądki dokładnie myjemy ,
udko również. Przekładamy do garnka zalewamy wodą,dodajemy odrobinę soli i
gotujemy na wolnym ogniu 30 minut od czasu do czasu szumując.
Warzywa obieramy myjemy i scieramy na tarce o grubszych oczkach. Następnie przestudzić żołądki i udko. Żołądki pokroić w paseczki. Udko również. Przełożyć z powrotem do
wywaru. Dodać warzywa i wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości żołądków. Gdy nabiorą miękkości zrobić zasmażkę.
Wykonanie zasmażki: Na patelni rozpuścić
masło ,dodać do tego łyżkę mąki i mieszać do momentu uzyskania lekko złotawego koloru następnie wlać do garnka. Zamieszać chwilę jeszcze gotując i gotowe.
Rozlewamy do miseczek. Podawać z pieczywem.
Przepyszne, sycące flaczki z zasmażką to jest to !!!