Wspaniałe soczyste roladki o smaku mięty. Podaję przepis na dwie osoby...
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- 10 gałązek świeżej miety (grubo posiekać)
- 2 plastry sera (może być gouda)
- 1 łyzeczka przyprawa do kurczaka
- 1 jajko
- mąka (wg.uznania)
- bułka tarta do panierowania
- sól,pieprz (wg.uznania)
- olej do smażenia
Piersi myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym. Rozbijamy na cieniutko przez folię żeby nie podziurawić. Posypujemy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na nie kładziemy po plastrze sera zwinietego w kostkę i grubo posiekaną mietę. Zawijamy mocno jak na gołąbki i panierujemy najpierw w jaju potem w mące znowu jajku i bułce tartej.Wkładamy do lodówki żeby nam się ładnie uleżały.Po godzinie wyciągamy je rozgrzewamy olej na patelni i smażymy je z obu stron na złoty kolor na wolnym ogniu bez przykrycia. . Podajemy z czym kto lubi . . . .
Pycha,na prawdę warto spróbować :-)